Lespraktijk

Willem Harold Boog heeft reeds jarenlang ervaring als docent. Zijn stijl kenmerkt zich door gedrevenheid, humor en doeltreffendheid. De duidelijk merkbare vorderingen zijn voor leerlingen zeer motiverend. De bevestiging daarvan zijn de langdurige contacten die Willem Harold Boog met veel van zijn leerlingen heeft.

De diversiteit van leerlingen gaat van beginners (leeftijd vanaf ca. 8 jaar in verband met lezen en rekenen) tot ver gevorderden. Evenzo is er plaats voor mensen met specifieke leerproblemen.

In de afgelopen 24 jaar hebben vele orgel-, piano-, clavecimbel-, zang- en solfègeleerlingen les ontvangen. Bovenal zijn zij 'geïnfecteerd' met de liefde voor het muziek maken op een zo goed mogelijke en verantwoorde manier.

Naast zijn deskundigheid op het muziektechnisch gebied spreekt ook de voorkeur voor de Romantische benadering in de voordracht en de voorkeur voor de typische Hollandsche Koraalkunst naar Jan Zwart. De voordracht en registratiekunst spelen hierbij een belangrijke rol.

De lessen zijn opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen:

  • Techniek (toonladders, leesvaardigheid, theorie en technische oefeningen)
  • Ritmiek (maat en ritme, luistervaardigheid)
  • Speelstukken/Literatuur (brede opzet in stijl en vorm, vingerzettingen)
  • Harmonieleer en improvisatie

De orgellessen worden gegeven op verschillende orgels:

  • Het romantsiche Flentrop-orgel in de Oosterkerk te Zeist
  • Het Bätz-orgel van de Oude Kerk te Zeist
  • Het drieklaviers Johannusorgel aan de Brahmslaan te Nijkerk

Voor piano- en overige lessen staan de prachtige vleugel in de Oosterkerk, een nieuwe piano en een studie-clavecimbel (fa. Klop) aan de Brahmslaan ter beschikking.

Jaarlijks vinden er, speciaal voor de leerlingen en ter afsluiting van het seizoen, een tweetal voorspeeluren in de Oosterkerk plaats. Een zaterdagmorgenconcert door beginners en een openbaar toegankelijk concert op zaterdagavond door gevorderde leerlingen.

Tijdens deze voorspeeluren klinken werken als: Prélude, Fugue et Variation (opus 18) van César Franck, Parafrase 'U zij de glorie' en Sonates van Alexandre Guilmant, losse werken en Sonates van Mendelssohn, Andante uit Trio-sonate V van Johann Sebastian Bach en verschillende voorspelen en koralen van Willem Hendrik Zwart.

Klik op een jaartal voor informatie over
de programma's.

Door de jaren heen zijn een aantal van zijn leerlingen aan het Conservatorium gaan studeren of zijn verdienstelijk amateurorganist in verschillende kerken. Ook de leerlingen die voor eigen plezier zijn verder gegaan spreken zonder uitzondering over een leerzame en rijke tijd in meerdere opzichten.

Voor lessen en afspraken kunt u telefonisch contact opnemen met Willem Harold Boog (T 033 245 2218) of vul het formulier in (te vinden onder reageren in het menu).