Christelijke Gereformeerde Zangvereniging "Pniël"

foto dirigentHet Pniëlkoor is verbonden aan de Christelijke Gereformeerde Pniëlkerk te Veenendaal. In augustus 1968 werd ons koor opgericht en kwam onder leiding te staan van Henny Pomp. In 1986 nam Arie Loonstra uit Ede de dirigeerstok over. Sinds september 1997 staat ons koor onder de deskundige en inspirerende leiding van Willem Harold Boog.

Hoogtepunten in de achterliggende jaren waren diverse optredens voor het TV programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep, het bevrijdingsconcert 2002 in een overvolle Oude Kerk te Veenendaal en de medewerking aan de CD Bevrijding in 2003. Het Pniëlkoor wil van de bevrijdingsconcerten in Veenendaal een traditie maken.

Het Pniëlkoor, bestaat uit ca. 60 koorleden uit verschillende kerkelijke gezindte. De doelstelling van ons koor is om het Evangelie uit te dragen.
Dat doen we door middel van het geven van concerten in kerken, het verzorgen van uitvoeringen in zorgcentra en door het produceren van CD- opnamen.
Wij doen dat met veel plezier en enthousiasme. Onze thuisbasis en repetitie-locatie is de Christelijke Gereformeerde Pniëlkerk (2009) in Veenendaal.

Sinds 1997 staat ons koor onder leiding van de Nijkerkse musicus Willem Harold Boog.
In de ruim 12 jaar dat hij aan het koor is verbonden is er een groot repertoire opgebouwd: van Bach tot Boog en van Psalmen tot negro-spirituals.
Het koor wint elke keer meer aan kwaliteit onder zijn inspirerende en bekwame leiding.

In 2008 vierde het Pniëlkoor haar 40-jarig bestaan. Om die reden is de nieuwste CD Geloof, Hoop en Liefde opgenomen in de Maartenskerk Tiel met medewerking van de pianist Jan Lenselink en twee orgelsoli door Willem Harold Boog.
Als bestuur en leden zijn wij dankbaar voor dit jubileum. De dank aan God komt op de eerste plaats en dat komt tot uiting in ons repertoire.

U bent van harte welkom bij onze koorrepetities op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Pniëlkerk, Ghandistraat 2 te Veenendaal. Graag tot ziens!